Friday, April 5, 2013

Kekurangan wang ??

Views
Assalamualaikum . Haii uoollss ! Okayy , now Hana nak cerita pasal kewangan pulak . Hana tahu pasti korang ada masalah tersendiri ttg duit kan . Actually dengan duit belanja yg kita dapt dr abah atau mama kita tu pun kita boleh menabung . Tapi biar kena dengan caranya lah . Kita kena bijak cari penyelesaian di setiap masalah yang datang . Every problems have thir own solution . Tapi korang kena bijak berfikir lah . Macam mane nak jd org yang bijak berfikir ?? Always bergaul dengan org yg berjaya , open-minded , dan yg paling best businessman @ businesswomen . Jangan pulak bergaul dengan budak yang tah mane-mane dan jangan sesekali buat aktiviti yang tak bermoral okay . If malu nak mintak duit selalu kat parents korang maybe korang boleh amalkan tips ni . Enjoy reading okayy :D


Silakan Mencuba...Pasti Anda Akan Mengetahui Rahmat & Nikmatnya. 
 Izinkan saya berkongsi satu cerita benar. Cerita ini berlaku sewaktu saya bekerja di sebuah pej guaman di Kota Bharu.Suatu hari saya didatangi oleh seorang tua yg tiba2 ada di depan saya lalu berkata "Cik mahu tak rahsia supaya Cik tidak akan papa kedana sampai bila2". Saya pantas menjawab "nak..nak.." Lalu org tua itu meminta saya kuarkan dompet duit saya ... Dlm fikiran saya mula mengesyaki yg org tua ini mempunyai niat yg tidak bagus tp dlm masa yg sama hati saya berkata tak apa saya cuba memenuhi permintaan org tua itu.Org tua itu senyum, seolah2 dia tahu apa ada dlm fikiran saya lalu berkata "Jgn bimbang, Pakcik tidak berniat jahat".
Apb melihat saya mengeluarkan dompet wang, pakcik itu terus bertanya berapakah duit yg ada. Hati saya berkata lagi.."Apakah maksud sbnr org tua ini". Saya jawab "Saya ni gadis miskin pakcik mana ada duit yg byk, dlm ni cuma ada RM10 jer, cukup utk tmbg balik & mkn saya hari ini".
Pakcik itu menyuruh saya mengambil 20% drp RM10 td bermakna RM2 harus saya keluarkan. Pakcik itu menyuruh saya melipat wang RM2 td & masukkan di celah dompet saya.Inilah rahsia yg ingin pakcik sampaikan..."Insyaallah jika Cik amalkan ini sampai bila2 Cik tidak akn papa kedana".
Subhanallah Maha Suci Allah...saya amalkan rahsia menyimpan duit begitu sampai hari ini. Setiap hari saya akn mengambil 20% drp wang yang ada....melipat & menyelitnya di dlm dompet. Setiap bln apb saya keluarkan bkn ratus tersimpan malah ribuan ada di dlm selitan dompet. Setelah itu ambil & simpanlah dlm akaun simpanan.
Banyak membantu saya, krn kdg2 duit selitan itu membantu saya di saat saya kekeringan...Silakan mencuba...pasti anda akn mengetahui rahmat & nikmatnya..
Mungkin ada di ant anda yg pernah hadir dlm seminar saya, pernah mendgr rahsia ini & tlh mencubanya...Silakan berkongsi dgn cinta hati saya, apakah yg tlh anda alami...Love u all...

Dikongsikan oleh Dato' Dr. Azlina Che Abdullah

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment 
Designed by Miraa Hussin